Dé importeur van Scotsman ijsmachines in Nederland…

Schilferijsmachines

mfn46_10De meest natuurlijke vorm van ijs is schilferijs, dat zich vormt bij een temperatuur net iets onder nul graden Celsius: het leent zich dan ook uitstekend voor gebruik op vlakke oppervlakken. Scotsman biedt twee vormen van schilferijs aan: schilferijs en superschilferijs. Schilferijs bestaat voor 25% uit water, als ijs dus zeer vochtig. De schilfervorm bezorgt het ijs een veelzijdigheid en een grote eenvoud in gebruik.

Superschilferijs daarentegen is compacter en wordt net onder nul graden Celsius geëxtrudeerd, waardoor het nog slechts 15 à 18% water bevat en dus droger is dan klassiek schilferijs. Superschilferijs smelt langzamer waardoor er langer vocht vrijkomt en er geen vers ijs dient aangevuld te worden op de toonbank.

Schilferijs en superschilferijs zijn geschikt voor allerlei toepassingen: vistoonbanken in het betere restaurant; buffet-displays in hotels; dispensers van bevroren dranken; uitstalling van vers fruit en producten; snel koelen van wijn en champagne, en ga zo maar door.