Dé importeur van Scotsman ijsmachines in Nederland…

IJsblokmachines

acm-46_6Het snel koelend effect van het langzaam oplossend ijsblokje zorgt er voor dat drankjes aan smaak, aantrekkelijkheid en kwaliteit winnen. De (vingerhoedvormige) gourmet-ijsblokjes van Scotsman zijn zuiver, hard, compact (zonder gaatjes), kristalhelder en smeltlui. Gourmet-ijsblokjes worden gevormd door water te sproeien op een onderkoelde horizontale verdamper. Terwijl de zuiverste watermoleculen als eerste bevriezen tot ijsblokjes wordt er vers water gesproeid om de niet bevroren watermineralen weg te spoelen, zodat vertroebeling van het zojuist gevormde ijs wordt voorkomen. De mineralen worden verzameld in de wateropvangbak en vervolgens verwijderd samen met het spoelwater vooraleer er een nieuwe vriescyclus wordt begonnen. De Gourmet-ijsblokjes zijn dus zuiverder dan het water waaruit ze gemaakt zijn!

mv-306-_-b-322_2Met hun zes zijden beschikken dobbelsteenijsblokjes over een groot contactoppervlak voor een uitstekende warmte-uitwisseling, hetgeen op zijn beurt dan weer zorgt voor het snel koelen van alle drankjes. Het dobbelsteenijsblokje is uitermate geschikt voor elk type glas. De alom gekende en geprezen verticale verdamper staat garant voor een hoge ijsproductie tegen relatief lage operationele kosten. De reeksen MV en Prodigy MV van Scotsman zijn uitgerust met de technologie van de verticale dobbelsteenverdamper, een technologie trouwens die onlangs nog werd opgewaardeerd om ruimschoots te voldoen aan de strenge eisen van verminderd water- en elektriciteitsverbruik. Dankzij die technologie worden er onder alle omstandigheden maximale prestaties behaald, zelfs bij hard water. De operationele kosten gedurende de gehele levensduur van deze toestellen blijven beperkt tot het strikte minimum dankzij de excellente techniek en het uiteindelijke ontwerp.

afc_134_1Veruit de droogste en hardste vorm van schilferijs. Net als de andere vormen van schilferijs wordt het gevormd bij een temperatuur van net onder nul graden Celsius, waarna het wordt gecomprimeerd om het overtollige water eruit te verwijderen, waardoor het ingenomen volume nog slechts 10% bedraagt van het oorspronkelijke. Nuggetijs is uitermate geschikt voor het transport van bederfelijke producten over grote afstanden, daar het traag smelt; dankzij de kleine, droge en compacte korrels betreft het een ijsvorm die zich uitstekend leent tot tal van gebruikstoepassingen.